Domain keresése:
REGISZTRÁCIÓ | LETÖLTÉS | CONCEPTONLINE | HUNREG FŐOLDAL


Gyakran ismétlődő kérdések

[ Általános ] [ Hunreg ] [ DNS szolgáltatás ] [ Domain megújítás ] [ Regisztráció ] [ Fizetés ] [ Minden kérdés ]HunReg

1. Az oldalon néhány helyen "biztonsági figyelmeztetésbe" botlom, miszerint "a hely hitelességi bizonyítványával gond van". Miért van ez?
Szerverünkön nincs elfogadtatott biztonsági certificate-tel, mivel kilétünket nem próbáljuk bizonyítani, mindössze az önök jelszavát és egyéb adatai próbáljuk megóvni esetleges "kiváncsi fülektől" - "nem hivatalos" titkosításat alkalmazunk ha úgy tetszik. A különféle böngészők felkínálják a lehetőséget, hogy ön végleg elfogadja a mi certificate-ünket, így ha ezt megteszi, többet nem találkozik kellemetlen figyelmeztető üzenetekkel.

2. Én azt hittem korábban, hogy amennyiben rendelkezem egy domain-névvel, már csak fel kell mögé töltenem a megfelelő fájlokat, és kész a saját domaines megjelenés a weben. Ehhez képest mit jelent az, hogy "kívánságra DNS-t, nameserver-t, nyitó oldalt" is szolgáltatnak.
A regisztrácó mindössze egy jogosultság arra, hogy ön használja a domaint, illetve - kissé bonyolultan fogalmazva - megmondhassa, hogy majd melyik szerver mondja meg, hogy az ön domainja melyik gépen helyezkedik el. Erről részletesebben a http://www.hunreg.com/ismerteto.html címen olvashat.

3. Mekkora tárterület jár egy névvel, hogyan tudom azt karbantartani (feltölteni)? Vagy meglévo, már megszokott módon karbantartott web-oldalamra irányíthatom a saját domainemre klikkeloket?
A domain-névvel nem jár tárterület vagy átirányítás, lásd a fenti választ. Ellenben ilyen szolgáltatások alacsony áron bérelhetőek. Tekintes meg ajánlatunkat.

4. Milyen gondok adódhatnak a HUNREG-en keresztül megszerzett domainekkel?
Igazából nincs semmiféle különbség más szolgáltatókhoz képest. Ha a HunReg megszűnne létezni, akkor a domainek karbantartás$ máshol kellene elvégezni. A regisztrált domainek ekkor sem szűnnének meg, esetleg az ingyenes parkolás szolgáltatásról kell$ ügyfeleinknek lemondani.
Amennyiben a HunReg ICANN akreditált partnere (aki a regisztrációs adatbázishoz történő kapcsolódást biztosítja) megszűnne létezni, az esetben a nevek karbantartása valószínűleg az ICANN-ra száll vissza, természetesen a tulajdonjogi viszonyok változása nélkül - de előbb ütközik meteor az Internetbe, mintsem ilyesmi előforduljon.

5. Mennyivel másabb a szolgáltatás ahhoz képest, amiért más szolgáltatóknál a regisztráción túl is fizetni kell?
Az ingyenes domain-parking valamint a profibb adminisztrációs felület az extra - és valószínűleg olcsóbbak is vagyunk.

6. Azt szeretném elérni hogy a www.[...] egy bizonyos IP cimre mutasson. Hogyan tehetem ezt meg?
A "Létező Domain Módosítása" menüben meg kell adnia azt a két nameservert, amelyik majd megmondja, hogy az adott domaint melyik IP kezeli le. Ebbe a két nameserverbe be kell írni a megfelelő adatokat ("DNS-record"). Amennyiben nincs két DNS-szervere, vagy szolgáltatója nem - esetleg csak drágán - nyújt ilyen szolgáltatást, akkor keresse fel a következő címet: http://www.conceptonline.hu/webhosting.html

7. Van egy domain nevem, amit nem a HunReg-en regisztráltam, és aminek rövidesen lejár a regisztrációja. Mit tehetek ilyenkor?
A megoldás: domain-transzfer. A lejáró domaint át lehet hozatni hozzánk, és egyből egy (vagy több) évre regisztráltatni. Ilyenkor be kell írni a domain nevét a megfelelő menüben, majd úgy kell eljárni, mintha sima regisztrációról lenne szó. Az átregisztrálást a jelenlegi fenntartó konfirmálja email-ben, tehát "elvenni" nem lehet domainnevet senkitől az akaratán ellentétesen.

11. DNS-szerveremet [...].hu nem fogadja el a rendszer, mondván, hogy nem létezik - pedig létezik és több más domain is van rajta. Hibás a szoftveretek?
Lásd: 8-as pont.

9. Az alábbi hibaüzenetet kapom, pedig a megfelelő mezok ki vannak töltve!
A regisztrálni kivánt domain: [...]
User: [...]
Regisztrációs hiba!
A hiba: A owner_address2 mezonek legalább egy betut kell tartalmaznia.


Ezt a hibaüzenetet, illetve hasonlót akkor kap, ha nem adja meg az összes mezőt regisztrációkor. A Fax-mezőtől eltekintve minden adat kitöltése kötelező, még akkor is, ha nincs relevanciája (pl. magánszemély nem tud cégadatot megadni).

10. A HunReg oldalon kerestem a regisztrációs urlapot, de sehol se találtam. Ha nincs urlap, akkor hol lehet regisztrálni?
Az űrlap eléréséhez előbb a főoldalon ellenőrizni kell a kívánt domaint, hogy szabad-e még.

12. Szeretném regisztráltatni magam. Kérdésem az lenne, hogy hány Mbyte kapacitású helyet tudok használni?
Ön félreérti a szolgáltatás lényegét. A HunReg a regisztrációs díjért csak a domain regisztrációját biztosítja, hostingot nem ad, csak külön díjért. Lásd: vonatkozó oldalaink.

13. Van egy domainem, amihez DNS szervereket akarok beállítani. Amikor beírom a nevet/IP-t, a válasz: "nameserver doesn't exist", a rendszer nem fogadja el a nameservereket! Mi a teendőm?
A DNS szervereket be kell jegyezni ahhoz, hogy rendszerünk elfogadja őket. Attól, hogy egy nameserver más domaineket kiszolgál illetve egy NSLOOKUP-pal látható, még egyáltalán nem biztos, hogy be van jegyezve! Ha a "WHOIS " parancs (Linux/Unix-ban adható csak ki, windowsban nem!) nem adja vissza a nameserver nevét, akkor a nameserver nincs bejegyezve. Az is előfordulhat, hogy a megadott nameserver be van ugyan jegyezve, de más néven, mint az Ön előtt ismeretes.
Ilyenkor legegyszerűbb másik, bejegyzett nameservert megadni. Ha ez nem megoldható (gyakran ez a helyzet), akkor az IP-címekre be kell jegyezni nameservert. Ez a bejegyzés ingyenes! A bejegyzés megtehető például a HunReg-en is: a kiválasztott domainhez lehet másodlagos domaint (pl. ns0.valamilyendomain.com) rendelni és ezt egy IP-címhez kötni. Ez a "létező domain módosítása" menüben érhető el, a "nameserverek beállítása" almenünél a legalsó link szól erről ("Ha DNS szervert szeretne igényelni ehhez a domainhez...")

14. Regisztráltam egy domaint, szeretnék még egyet, de nem tudok belépni a kialakított username-passwd-del.
A felhasználói név és jelszó az első domain aktívvá válásakor kerül be rendszerünkbe - tehát csak azután, miután ön első megrendelt domain-jáért fizetett.

15. Szeretnek regisztralni megegy domaint, de "Regisztrációs hiba! A hiba: Meghibásodás: Authentication Error" üzenetet kap$
Ez több okból is előfordulhat. Egyrész rossz jelszó vagy felhasználói név, esetleg nem létező felhasználói név esetén, illetve ha rosszul adta meg előzőleg regisztrált domain-nevét. Ha még nem regisztrált domain-nevet, akkor a regisztrációnál valószínűleg nem az új felhasználóknál lévő gombra, hanem a meglévő felhasználók gombjára kattintott.

18. Regisztráltam egy domaint Önöknél, ki is fizettem. Mikor történik már meg a regisztráció?
Oldalainkon többször szerepel, hogy a befizetést konfirmálni kell. A banki átfutás illetve a posta lassúsága miatt (a banki kivonatok nem ajánlott levelek!) néha több hét is eltelhet a befizetés illetve a regisztráció között. Ezért kérjük ügyfeleinket, a befizetés tényét JELEZZÉK nekünk emailben a support@hunreg.com címre. Az elvégzett regisztrációról MINDIG küldünk ki emailt, amennyiben Ön ilyet nem kapott, az azt jelenti, hogy még nincs regisztrálva a neve!

19. A kiküldött számlán "domain regisztrációs szolgáltatás" van feltüntetve, és nem "domainregisztráció". Miért? Megkapom egyáltalán a domainemet?
Term észetesen megkapja. Arról van csupán szó, hogy Ön a magyar törtvények szerint csak számla ellenében utalhat nekünk át pénzt. Ezért küldjük a számlát. Viszont számlát csak elvégzett szolgáltatásról lehet kiállítani, márpedig a számla keltekor Ön még nem biztos, hogy fizetett, tehát mi nem regisztráltunk. Ezért mi a regisztrációs felület használatát számlázzunk ki Önnek, illetve a tényleges regisztráció megkezdését, nem annak befejezését. (Az amúgy sem a mi oldalunkon történik.) Ön a mi "ügynöki" szolgáltatásunkért fizet tehát - az már más kérdés, hogy ez magával vonja a domain bejegyzését is a fizetés és az adminisztrálás után.

20. Regisztráltam egy domaint (esetleg ki is fizettem), de nem kaptam meg, sőt, más regisztrálta! Ilyenkor mi a teendő?
Ilyen sajnálatos helyzet néha elofőrdul: mire hozzánk elér a regisztrációs kérés és a befizetés igazolása, valaki már beregisztrálhatta a domaint. Ha ez a helyezet, akkor nincs mit tenni, mi visszautaljuk Önnek a pénzt, az Ön domainje elveszett. Ezek miatt is kérjük, hogy minél gyorsabban fizessenek illetve konfirmálják a befizetést! Sajnos azonban naponta több tízezer domaint regisztrálnak a világban, így ilyen helyzetek mindig elofőrdulhatnak (a mi átlagunk szerint minden századik domain esetében, foleg ott, ahol a befizetés több hetet késlekedik).

21.Bárki regisztrálhat? Mi a regisztráció feltétele?
Fontos kérdés! A regisztráció ugyanis NEM ÉRVÉNYES abba az esetben, ha Ön nem olvassa el és nem fogadja el üzleti szabályzatunkat (feltételek menü). Egyúttal kérjük, hogy az "ismertető" menüpontot is olvassa el, magyarul ne vásároljon olyan szolgáltatást, amirol nem tudja, hogy mit is takar!

22. Szeretnék beállítani egy nameservert, de nincs neki hely (mező). Mi a teendőm?
Ilyenkor klikkeljen a "másodlagos nameserver igénylése" gombra!

23. Rövidesen lejár a domain nevem! Mit tegyek?
A főoldalról nyíló "Domain megújítása" menüben kérheti a domain "élettartamának" egy vagy több évvel történő meghosszabbítását. Fontos, hogy a megújítást csak a megújítási díj beérkezte után tudjuk elvégezni!


Copyright (C) 1999-2012 Concept OnLine