Domain keresése:
REGISZTRÁCIÓ | LETÖLTÉS | CONCEPTONLINE | HUNREG FŐOLDAL


Gyakran ismétlődő kérdések

[ Általános ] [ Hunreg ] [ DNS szolgáltatás ] [ Domain megújítás ] [ Regisztráció ] [ Fizetés ] [ Minden kérdés ]HunReg

6. Azt szeretném elérni hogy a www.[...] egy bizonyos IP cimre mutasson. Hogyan tehetem ezt meg?
A "Létező Domain Módosítása" menüben meg kell adnia azt a két nameservert, amelyik majd megmondja, hogy az adott domaint melyik IP kezeli le. Ebbe a két nameserverbe be kell írni a megfelelő adatokat ("DNS-record"). Amennyiben nincs két DNS-szervere, vagy szolgáltatója nem - esetleg csak drágán - nyújt ilyen szolgáltatást, akkor keresse fel a következő címet: http://www.conceptonline.hu/webhosting.html

7. Van egy domain nevem, amit nem a HunReg-en regisztráltam, és aminek rövidesen lejár a regisztrációja. Mit tehetek ilyenkor?
A megoldás: domain-transzfer. A lejáró domaint át lehet hozatni hozzánk, és egyből egy (vagy több) évre regisztráltatni. Ilyenkor be kell írni a domain nevét a megfelelő menüben, majd úgy kell eljárni, mintha sima regisztrációról lenne szó. Az átregisztrálást a jelenlegi fenntartó konfirmálja email-ben, tehát "elvenni" nem lehet domainnevet senkitől az akaratán ellentétesen.

13. Van egy domainem, amihez DNS szervereket akarok beállítani. Amikor beírom a nevet/IP-t, a válasz: "nameserver doesn't exist", a rendszer nem fogadja el a nameservereket! Mi a teendőm?
A DNS szervereket be kell jegyezni ahhoz, hogy rendszerünk elfogadja őket. Attól, hogy egy nameserver más domaineket kiszolgál illetve egy NSLOOKUP-pal látható, még egyáltalán nem biztos, hogy be van jegyezve! Ha a "WHOIS " parancs (Linux/Unix-ban adható csak ki, windowsban nem!) nem adja vissza a nameserver nevét, akkor a nameserver nincs bejegyezve. Az is előfordulhat, hogy a megadott nameserver be van ugyan jegyezve, de más néven, mint az Ön előtt ismeretes.
Ilyenkor legegyszerűbb másik, bejegyzett nameservert megadni. Ha ez nem megoldható (gyakran ez a helyzet), akkor az IP-címekre be kell jegyezni nameservert. Ez a bejegyzés ingyenes! A bejegyzés megtehető például a HunReg-en is: a kiválasztott domainhez lehet másodlagos domaint (pl. ns0.valamilyendomain.com) rendelni és ezt egy IP-címhez kötni. Ez a "létező domain módosítása" menüben érhető el, a "nameserverek beállítása" almenünél a legalsó link szól erről ("Ha DNS szervert szeretne igényelni ehhez a domainhez...")

22. Szeretnék beállítani egy nameservert, de nincs neki hely (mező). Mi a teendőm?
Ilyenkor klikkeljen a "másodlagos nameserver igénylése" gombra!


Copyright (C) 1999-2012 Concept OnLine