Domain keresése:
REGISZTRÁCIÓ | LETÖLTÉS | CONCEPTONLINE | HUNREG FŐOLDAL


Gyakran ismétlődő kérdések

[ Általános ] [ Hunreg ] [ DNS szolgáltatás ] [ Domain megújítás ] [ Regisztráció ] [ Fizetés ] [ Minden kérdés ]HunReg

2. Én azt hittem korábban, hogy amennyiben rendelkezem egy domain-névvel, már csak fel kell mögé töltenem a megfelelő fájlokat, és kész a saját domaines megjelenés a weben. Ehhez képest mit jelent az, hogy "kívánságra DNS-t, nameserver-t, nyitó oldalt" is szolgáltatnak.
A regisztrácó mindössze egy jogosultság arra, hogy ön használja a domaint, illetve - kissé bonyolultan fogalmazva - megmondhassa, hogy majd melyik szerver mondja meg, hogy az ön domainja melyik gépen helyezkedik el. Erről részletesebben a http://www.hunreg.com/ismerteto.html címen olvashat.

3. Mekkora tárterület jár egy névvel, hogyan tudom azt karbantartani (feltölteni)? Vagy meglévo, már megszokott módon karbantartott web-oldalamra irányíthatom a saját domainemre klikkeloket?
A domain-névvel nem jár tárterület vagy átirányítás, lásd a fenti választ. Ellenben ilyen szolgáltatások alacsony áron bérelhetőek. Tekintes meg ajánlatunkat.

4. Milyen gondok adódhatnak a HUNREG-en keresztül megszerzett domainekkel?
Igazából nincs semmiféle különbség más szolgáltatókhoz képest. Ha a HunReg megszűnne létezni, akkor a domainek karbantartás$ máshol kellene elvégezni. A regisztrált domainek ekkor sem szűnnének meg, esetleg az ingyenes parkolás szolgáltatásról kell$ ügyfeleinknek lemondani.
Amennyiben a HunReg ICANN akreditált partnere (aki a regisztrációs adatbázishoz történő kapcsolódást biztosítja) megszűnne létezni, az esetben a nevek karbantartása valószínűleg az ICANN-ra száll vissza, természetesen a tulajdonjogi viszonyok változása nélkül - de előbb ütközik meteor az Internetbe, mintsem ilyesmi előforduljon.

5. Mennyivel másabb a szolgáltatás ahhoz képest, amiért más szolgáltatóknál a regisztráción túl is fizetni kell?
Az ingyenes domain-parking valamint a profibb adminisztrációs felület az extra - és valószínűleg olcsóbbak is vagyunk.

12. Szeretném regisztráltatni magam. Kérdésem az lenne, hogy hány Mbyte kapacitású helyet tudok használni?
Ön félreérti a szolgáltatás lényegét. A HunReg a regisztrációs díjért csak a domain regisztrációját biztosítja, hostingot nem ad, csak külön díjért. Lásd: vonatkozó oldalaink.

14. Regisztráltam egy domaint, szeretnék még egyet, de nem tudok belépni a kialakított username-passwd-del.
A felhasználói név és jelszó az első domain aktívvá válásakor kerül be rendszerünkbe - tehát csak azután, miután ön első megrendelt domain-jáért fizetett.

15. Szeretnek regisztralni megegy domaint, de "Regisztrációs hiba! A hiba: Meghibásodás: Authentication Error" üzenetet kap$
Ez több okból is előfordulhat. Egyrész rossz jelszó vagy felhasználói név, esetleg nem létező felhasználói név esetén, illetve ha rosszul adta meg előzőleg regisztrált domain-nevét. Ha még nem regisztrált domain-nevet, akkor a regisztrációnál valószínűleg nem az új felhasználóknál lévő gombra, hanem a meglévő felhasználók gombjára kattintott.

20. Regisztráltam egy domaint (esetleg ki is fizettem), de nem kaptam meg, sőt, más regisztrálta! Ilyenkor mi a teendő?
Ilyen sajnálatos helyzet néha elofőrdul: mire hozzánk elér a regisztrációs kérés és a befizetés igazolása, valaki már beregisztrálhatta a domaint. Ha ez a helyezet, akkor nincs mit tenni, mi visszautaljuk Önnek a pénzt, az Ön domainje elveszett. Ezek miatt is kérjük, hogy minél gyorsabban fizessenek illetve konfirmálják a befizetést! Sajnos azonban naponta több tízezer domaint regisztrálnak a világban, így ilyen helyzetek mindig elofőrdulhatnak (a mi átlagunk szerint minden századik domain esetében, foleg ott, ahol a befizetés több hetet késlekedik).


Copyright (C) 1999-2012 Concept OnLine